Međunarodna konsultantsko-revizorska kompanija Deloitte dodelila je nagradu za najbolji godišnji izveštaj o održivom razvoju, popularno nazvanu “Green Frog Award”, za 2009. godinu. Po mišljenju žirija, kompanija Carlsberg Srbija dobila je specijalnu nagradu  za najbolji izveštaj sa našeg područja. 

“Cilj nagrade je u podsticanju kompanija da se u svojim godišnjim izveštajima ne ograničavaju isključivo na finansijske pokazatelje svog poslovanja, već da u njih uključe ili zasebno objavljuju i izveštaje o održivom razvoju. Smatramo da je izveštaj o održivom razvoju potreban za pružanje celokupne slike kompanijskog razvoja, profitabilnosti i pozicije pojedine kompanije”, rekla je  Nada Suđić, partner u Sektoru za poslovno savetovanje u Deloitte-u.

“27 kompanija iz Mađarske, 4 srpske i 3 hrvatske kompanije učestvovale su u ovogodišnjem takmičenju. Izrada izveštaja o očuvanju okoline je na volonterskoj osnovi, pa je posvećenost kompanija koje su učestvovale na ovom takmičenju svakako pohvalna. Kao tradiconalna i važna aktivnost, ocenjeno je da nagrada ide u susret afirmaciji evropske politike smanjenja emisije CO2 i eko inovacija“, istakao je Dejan Trifunović iz Privredne Komore Srbije, član žirija na ovom Deloitte-ovom projektu.

Više o samoj nagradi možete pročitati ovde