Bojan Tomović

Nakon završenog Ekonomskog fakluteta u Beogradu svoju profesionalnu karijeru sam započeo  u Carlsberg Srbiji kao deo prve generacije programa „Lideri budućnosti ''. Moj lični razvojni program je bio tako organizovan da sam najpre bio deo prodajnog tima gde sam radio sa komercijalistom i imao priliku da iz prve ruke naučim kako je raditi na terenu i sa koliko sve izazova se susreće naša prodajna snaga. To iskustvo mi je bilo neprocenjivo jer sam vrlo brzo shvatio na kojim principima naše tržište funkcioniše. Nakon toga sam radio u Razvoju poslovanja i Servisu kupaca gde sam aktivno učestvovao na projketima koji su bili vezani za unapređenje prodaje i naučio da radim u našim operativnim sistemima. Naposletku sam došao u sektor Finansija u službu Kontrolinga. Tu sam dobio šansu da svoje znanje koje sam poneo sa fakulteta i znanje i veštine koje sam stekao radeći u prethodnim sektorima upotrebim, nadogradim i pokažem svoj potencijal u ovoj oblasti, što je rezultiralo stalnim zaposlenjem u oblasti kontrolinga. To ne bi bilo moguće da nisam imao veliku podršku svojih mentora koji su me pratili i podržavali na ovom putovanju.

Carlsberg i program „Lideri budućnosti“ su pravi izbor za pojedince koji  teže uspehu i koji su spremni na veliki rad i odricanja. Ovaj program pruža šansu da se vidi kako je to raditi u jednoj velikoj svetskoj kompaniji, omogućava rad sa ekspertima iz svih oblasti poslovanja, prihvatanje novih sistema vrednosti  te veliki profesionalni napredak i razvoj. 

Sanja Božilov 

Završila sam osnovne studije iz oblasti ekonomije na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju. Kada sam saznala za program privukla me je mogućnost rada u drugim sektorima i sticanje širokog iskustva, van oblasti u kojoj sam se školovala. Carlsberg je dinamično  mesto za rad gde se promene dešavaju svakodnevno i gde je potrebno brzo odgovoriti na iste. Kako ovaj program obuhvata rotacije u okviru različitih sektora, uvek je postojao izazov da se uklopimo u novu sredinu. Međutim, najveći izazov je bilo vođenje projekta koji je obuhvatao veliki broj članova tima i koji je zahtevao da kritički sagledam trenutnu situaciju u pojedinim sektorima i dam predloge za unapređenje. Pored stalnih izazova koji vas guraju napred, tu su i kolege čija pomoć nikada ne izostaje. Tokom programa, Lideru su dodeljeni mentori koji su tu da pruže smernice, savete i pomoć prilikom suočavanja sa izazovima. Uporedo sa radom u kompaniji, završavala sam i svoje master studije. Iako je bio izazov uskladiti posao i studije, iskustvo iz Carlsberga, kao i pomoć  kolega bili su od neprocenjivog značaja za moje dalje obrazovanje.

Milica Ignjatović

Oktobar 2012. godine bio je veoma važan mesec za mene. Posle završenog Fakulteta organizacionih nauka, smer Menadžment, dobila sam jedinstvenu priliku da se zaposlim u struci i to u jednoj od najboljih kompanija – Carlsberg Srbija. To je bio prvi put da sam se susrela sa izazovima koji donose ozbiljnost, posvećenost i odgovornost u poslovanju jedne velike kompanije. Iako sam u sebi nosila strah od nepoznatog, vrlo brzo sam se prilagodila zahvaljujući profesionalnom okruženju i požrtvovanim, starijim kolegama koji su bili i još uvek su moja podrška. Do sada sam imala priliku da radim na globalnom projektu koji je bio jedan od ključnih za razvoj poslovanja u našoj oblasti, nakon čega sam vodila jedan od projekata u prodaji koji se bavio implementacijom novog informacionog sistema. Preporučila bih ovaj program svim mladim ljudima koji su željni da napreduju i da se razvijaju u dinamičnom okruženju, u timu sa ekspertima i koji se ne plaše izazova poslovnog sveta. Budite deo timske sinergije kompanije Carlsberg Srbija!

Olivera Radić

Program „Lideri Budućnosti“ je najbolji početak karijere koji sam mogla da izaberem. Ovaj program mi je do sad pružio dragoceno iskustvo rada u različitim timovima, na različitim poslovima, pozicijama i projektima u sektoru Prodaje i Marketinga. Poslednjih godinu dana sam provela u Marketingu, radeći na marketinškim istraživanjima, razvoju novih proizvoda i internacionalnim brendovima. Dobila sam šansu da učim od ljudi koji su u svom poslu eksperti i da sagledam svaki posao iz više uglova. Na kraju, preporučila bih ovaj program svima koji žele da steknu znanja i veštine iz različitih segmenata poslovanja, širu sliku o poslovanju jedne multinacionalne kompanije, ali pre svega svima koji brzo uče, dinamični su i vole promene.

Marija Ivanović

Nedostatak praktičnog iskustva i suvoparno usvajanje  teorijskog znanja, jedan je od glavnih problema sa kojima se susreću studenti u Srbiji, nakon završetka studija. Međutim, Carlsberg kompanija pruža neverovatnu priliku za početak profesionalne karijere. Dinamična industrija, izazovno radno okruženje i mogućnost da se izgradi profesionalna karijera u multinacionalnoj organizaciji su razlozi zbog kojih sam odlučila da se prijavim za program Lideri budućnosti. Smatram da je to prilika koja nam omogućava da steknemo profesionalno iskustvo radom u jednoj od najuspešnijih internacionalnih kompanija, tako sto ćemo stečena teorijska znanja primeniti u praksi. Kao jednom od učesnika na ovom projektu ,pružena mi je prilika da savladam tehnike samostalnog vođenja posla kroz konkretne zadatke i da svojim trudom pokažem kako mogu da dam svoj doprinos poslovanju kompanije  Carlsberg.

Takođe , kao benefit ovog programa izdvojila bih i pozitivnu I prijatnu radnu atmosferu, prepuna profesionalaca koji su predusretljivi i uvek spremni da podele svoje iskustvo i znanje. U takvom okruženju, sigurna sam da imam sve potrebne uslove da se usavršavam i razvijam svoju profesionalnu karijeru.
Kada bih se našla u situaciji da se ponovo prijavim za ovakav program, svakako bih to učinila.

Nataša Cvjetković

Kao student master studija na Fakultetu organizacionih nauka, na smeru informacioni sistemi i tehnologije, odlučila sam se da se upustim u izazov zvani LIDER BUDUĆNOSTI. U ovaj program sam se uključila pre 6 meseci. Posle mesec dana provedenih na terenu sa kolegom iz prodaje, priključila sam se odeljenju za poslovne procese - SAP timu. Trenutno radim na dva projekta koji se vezuju za  prodaju i logistiku. Uz pomoć kolega koje mi pružaju veliku pomoć naučila sam mnogo zanimljivih i korisnih stvari, kako tehničkih, vezanih za sam SAP sistem, tako i iz oblasti celokupnog poslovanja kompanije. Ova program, po mom mišljenu, predstavlja sjanju priliku za početak karijere u uspešnoj kompaniji i prijatnoj radnoj atmosferi.