3/20/2009 11:00 AM 
 

Aleksandar Radosavljević, Generalni direktor Carlsberg Srbije i v.d. Generalni direktor Carlsberga Jugoistočne Evrope, postavljen je na mesto predsednika Saveta stranih investitora u Srbiji (Foreign Investitors Council).

Savet stranih investitora je poslovno udruženje osnovano sa ciljem da pruži podršku Srbiji u prihvatanju i implementaciji tržišne ekonomije, kao i evropskih vrednosti i standarda poslovanja. Prihvatajući aktivnu ulogu u procesu tranzicije, Savet stranih investitora učestvuje u poboljšanju investicione klime u Srbiji, uključujući se u stalne dijaloge između stakeholdera o izgradnji bolje pozicije stranih investitora na domaćem tržištu.

Savet stranih investitora je osnovan 15. jula 2002. godine i trenutno broji preko stotinu članica, stranih kompanija koje posluju u Srbiji.

Aleksandar Radosavljević se kompaniji Carlsberg Srbija pridružio 2003. godine na poziciji Komercijalnog direktora. 2007. godine, postavljen je na poziciju zamenika Generalnog direktora, a 2008. godine postao je i Generalni direktor Carlsberg Srbija grupe (Srbija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora). Početkom ove godine, Aleksandar je postavljen na mesto v.d. Generalnog direktora Carlsberga Jugoistočne Evrope.