Rukovodeći se idejom da zapošljava stavove, a razvija veštine, Carlsberg Srbija planira i ulaže u razvoj zaposlenih.

Na osnovu kompanijskih, ali i individualnih ciljeva za narednu godinu, u saradnji sa menadžerima i direktorima, identifikuju se potrebe za razvojem i treningom, na osnovu kojih se pravi Trening plan za narednu godinu.

Treninge grupišemo u pet kategorija:

Opšti treninzi

Imajući u vidu razvoj IT tehnologije, kao i neophodnost poznavanja stranih jezika, zaposlenima je omogućeno, u skladu sa zahtevima posla koji obavljaju, da pohađaju školu računara i školu stranih jezika.

Profesionalni treninzi

Pod profesionalnim treninzima podrazumevamo "treniranje" znanja i veština neophodnih za profesionalno obavljanje posla, a tiču se usko definisane stručne oblasti.

Korporativni treninzi

Grupacija Carlsberg organizuje na nivou korporacije obuhvatne treninge, programe i škole za svoje zaposlene širom sveta. Izdvajamo programe kao što su:

The Diploma Master Brewer Course (IV modula)

Detaljne informacije o kursu možete pogledati ovde.

 

The Carlsberg Marketing Academy (IV modula), facilitirana od strane SIMI (Skandinavian International Management Institute)

Detaljnije informacije o kursu možete pogledati ovde.

 

Zakonom obavezni treninzi

Carlsberg Srbija posluje u skladu sa zakonom i kada su u pitanju zakonom obavezni treninzi. Zaposlenima koji rukuju opasnim materijama, dolaze u dodir sa proizvodom, upravljaju viljuškarima, itd. obezbeđuju se zahtevane obuke i omogućuje sertifikovanje.

 

Treninzi za razvoj menadžment veština

Kako su ljudi najveći resurs kompanije, neophodno je razvijati veštine upravljanja. Pod vim podrazumevamo treninge za razvoj i unapređenje veština neophodnih za upravljanje ljudima, vremenom, promenama, stresom, zatim veštine komunikacije, organizacije, prezentacije i jos čitav spektar različitih veština.

 

Ovako uređen sistem edukacije omogućuje praćenje individualnog profesionalnog razvoja zaposlenih, kao i podržavanje i razvijanje talenata.

Carlsberg Srbija s pravom može reći da spada u sam vrh kompanija obzirom na materijalna i nematerijalna ulaganja u razvoj zaposlenih.