Meni

Novi lokalni projekti uz podršku kompanije Carlsberg Srbija

Pet miliona dinara za obogaćivanje svakodnevice u Čelarevu i Bačkoj Palanci

Kompanija Carlsberg Srbija i Carlsberg i Dunđerski fondacija, tradicionalno su nastavile da pružaju podršku stanovnicima Čelareva i Bačke Palanke, finansirajući projekte kojima lokalna zajednica sopstvenim angažmanom i kreativnošću doprinosi uređenju svoje sredine. Sprovođenje jednog od dobitničkih projekata, „Uređenje plaže na Dunavu u Čelarevu” Mesne zajednice Čelarevo, poslužilo je kao povod da se upravo na tom mestu dobitnicima konkursa za lokalne projekte dodele donacije ukupne vrednosti od pet miliona dinara, ali i da zaposleni kompanije Carlsberg Srbija organizuju radnu akciju i na taj način doprinesu realizaciji projekta.

U znak zahvalnosti i priznanja, pobednicima konkursa, generalni direktor kompanije Carlsberg Srbija, gospodin Vladimir Vava, ovom prilikom uručio je dobitničke plakete, dok su svečanom uručenju prisustvovali i obratili se prisutnima zamenik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine, Aleksandar Andrić, i zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, Pavle Počuč.

Srećni smo što imamo priliku da budemo deo ostvarenja vizija pripadnika naše zajednice, ali i ponosni kada na svakom koraku naše opštine vidimo brojne rezultate njihove kreativnosti i spremnosti da sami predlože i sprovedu ono što misle da je najbolje za Čelarevo i Bačku Palanku. Velika mi je čast što već godinama zajedno radimo na ulepšavanju, ali i obogaćivanju naše zajednice u zaista raznovrsnim oblastima, od kulture i obrazovanja, do sporta i zdravstva“ – izjavio je ovim povodom Vladimir Vava.

Pripala mi je čast i zadovoljstvo da ponovo budem na ovom mestu koje svaki put izgleda sve lepše i bolje. Kako donacije Carlsberga traju od samog dolaska kompanije na ove prostore, ona je svojim društveno odgovornim poslovanjem dala pravi primer celoj Srbiji. Kompanija Carlsberg već godinama pokazuje da joj profit nije jedini cilj, te se o njoj, kada je u pitanju pomoć lokalnoj samoupravi  u oblastima prosvete, kulture, sporta i zaštite životne sredine, uvek govori u superlativu“, ovom prilikom rekao je zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, Pavle Počuč.

„Pored društveno odgovornog doniranja lokalne zajednice, kompanija Carlsberg Srbija i pivara u Čelarevu ističu se i po ulaganju u svoja postrojenja koja su u skladu sa najsavremenijim ekološkim standardima, a nama su želja i cilj da što više kompanija u Vojvodini posluje na taj način. Želeo bih da čestitam svim dobitnicima konkursa za lokalne projekte“, dodao je zamenik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine, Aleksandar Andrić.

Prilikom dodele donacija predstavljeno je 13 dobitničkih projekata, koji su svojim kvalitetom i kreativnošću pobedili u do sada najvećoj konkurenciji od čak 126 prijavljenih projekata. Dobitnici donacije Carlsberg i Dunđerski fondacije su: Mesna zajednica Čelarevo, Osnovna škola „Zdravko Čelar”, Udruženje građana „Čib”, Centar za razvoj i unapređenje obrazovanja „Poletarac”, Opštinsko društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, Predškolska ustanova „Različak”,  Osnovna škola „Heroj Pinki”, Udruženje afirmacija tradicije omladine i sporta, Kulturno umetničko društvo „Petar Kočić”, Dom zdravlja „Mladen Stojanović”, Tehnička škola „9. maj” i Udruženje festival ekološkog pozorišta za decu.

Od svog osnivanja, Carlsberg i Dunđerski fondacija podržala je veliki broj lokalnih projekata novčanim donacijama. Ipak, fondacija nije jedini oblik društveno odgovornog poslovanja kompanije Carlsberg Srbija. Ove godine u pivari u Čelarevu predstavljena je i nova kotlarnica na biomasu, investicija vredna milion evra, koja će doprineti unapređenju energetske efikasnosti pivare i smanjenju negativnog efekta proizvodnje na životnu sredinu.

Više informacija o konkursima i Carlsberg i Dunđerski fondaciji dostupno je na cdfondacija.rs.