Objavljeni dobitnici konkursa Carlsberg i Dunđerski fondacije

Već treću godinu za redom Carlsberg i Dunđerski fondacija dodeljuje novčanu donaciju projektima od lokalnog značaja u Čelarevu i Opštini Bačka Palanka. Broj prijavljenih projekata iz godine u godinu raste, a za ovogodišnji iznos od ukupno 5 miliona dinara borilo se rekordnih 126 projekata. Sredstva za sprovođenje svojih ideja dobilo je njih 13, a svi dobitnički projekti će biti realizovani do kraja 2018. godine.

Dobitnici donacije su:

• Mesna zajednica Čelarevo, sa projektom „Uređenje plaže na Dunavu u Čelarevu”;
  • Osnovna škola „Zdravko Čelar”, sa projektom „Renoviranje krova osnovne škole”;
  • Udruženje građana „Čib”, sa projektom „Zeleni projekat”;
  • Centar za razvoj i unapređenje obrazovanja „Poletarac”, sa projektima „Izrada praktikuma za decu blago ometenom u razvoju koja su uključena u redovno školstvo” i „Leto u Poletarcu” (deo predloženog budžeta);
  • Opštinsko društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama;
  • Predškolska ustanova „Različak”, sa projektom „Montesori u Bačkoj Palanci”;
  • Osnovna škola „Heroj Pinki”, sa projektom „Rekonstrukcija prostorija osnovne škole”;
  • Udruženje afirmacija tradicije omladine i sporta, sa projektom „Podizanjem reciklažnih ostrva i reciklažom do čistije okoline”;
  • Kulturno umetničko društvo „Petar Kočić”, sa projektom „Očuvanje kulture i tradicije kroz igru i pesmu”;
  • Dom zdravlja „Mladen Stojanović”, sa projektom „Nabavka aparata za pregled za funkcionalnu dijagnostiku”;
  • Tehnička škola „9. maj”, sa projektom „Free IT” i
  • Udruženje festival ekološkog pozorišta za decu, sa projektom „Maštu na vlast”.

Motivisani interesovanjem građana za ulepšavanjem životne sredine i sopstvene svakodnevice, Carlsberg i Dunđerski fondacija nastavlja da neguje bogatu tradiciju ulaganja u dobrobit društva, poteklu od dva pasionirana ljubitelja piva i dobročinitelja – Jakob K. Jakobsena, osnivača pivare Carlsberg u Kopenhagenu i Lazara Dunđerskog, osnivača pivare u Čelarevu.