Meni

Otvorena fontana u Bačkoj Palanci - Carlsberg nastavlja da ulaže u lokalnu zajednicu

Preko 7 miliona dinara uloženo je u različite lokalne projekte za unapređenje životnog standarda stanovništva.

Kao rezultat kontinuiranog ulaganja u lokalnu zajednicu u kojoj posluju, kompanija Carlsberg Srbija i Carlsberg i Dunđerski Fondacija obogatili su svakodnevnicu građana opštine i grada Bačka Palanka, izgradnjom fontane i uređenjem okolnog parka. Puštanje fontane u rad svečano su obeležili predsednik Opštine Bačka Palanka, gospodin Branislav Šušnica i generalni direktor kompanije Carlsberg Srbija, gospodin Vladimir Vava.

Tom prilikom predstavljeno je i 18 dobitnika na konkursu Carlsberg i Dunđerski Fondacije za novčane donacije lokalnim projektima u Čelarevu i Opštini Bačka Palanka. Ukupna vrednost donacija iznosi 6 miliona dinara, a u znak zahvalnosti i priznanja gospodin Vladimir Vava je ovom prilikom pobednicima konkursa uručio dobitničke plakete.

Dobitnici donacije Carlsberg i Dunđerski fondacije su: Kulturno umetničko društvo „Petar Kočić“, Udruženje sportskih ribolovaca „Šaran“, Osnovna škola „Zdravko Čelar“ iz Čelareva, Kulturni centar Čelarevo, Košarkaški klub Čelarevo, Kulturni centar mladih, Udruženje žena „Iskra“, Edukativni centar za decu i odrasle MEDO, Udruženje likovnih stvaralaca „Petar Tomić“, Osnova škola „Heroj Pinki“, Tehnička škola 9. maj’’ , Vojvođanski narodni orkestar „Gajde“, Savez za školski sport, Književni klub „DIS“, Turistička organizacija opštine Bačka Palanka, Centar za razvoj i unapređenje obrazovanja „Poletarac“, Stručni tim udruženja „Humana – društvo za podršku detinjstvu i mladosti i Osnovna škola „15. oktobar“ u Pivnicama.

„Čestitam svim dobitnicima konkursa, njihove ideje bile su veoma konstruktivne i zadovoljstvo nam je što ćemo pomoći njihovoj realizaciji do kraja 2017. godine, a za dobrobit opštine Bačka Palanka i svih njenih žitelja. Verujem kako će i nova fontana biti inspiracija za vaše buduće predloge i odluke, kao i da će postati simbol novih susreta i lepih trenutaka svih nas“ – izjavio je ovim povodom generalni direktor Carlsberg Srbije, Vladimir Vava.

Novoizgrađena fontana jedan je od brojnih projekata kojima kompanija Carlsberg Srbija teži da unapredi i uredi opštinu Bačka Palanka, kao i da iskaže zahvalnost njenim stanovnicima za doprinos radu i uspesima pivare koja ove godine slavi 125 godina svog postojanja.