Zaposleni Carlsberg Srbije u akciji uređenja Bačke Palanke

Kompanija Carlsberg Srbija organizovala je akciju uređenja parka prirode „Tikvara“ u Bačkoj Palanci, sredinom oktobra prošle godine. U volonterskoj akciji koju su podržali Kancelarija za mlade Bačka Palanka i JP Sportsko - rekreativni centar i park prirode „Tikvara“ učestvovalo je oko 100 zaposlenih kompanije Carlsberg Srbija.

Volonteri su ovom prilikom očistili priobalje i deo gradske plaže, uklonili otpatke i krčili rastinje. Cilj ove akcije je bio ulepšavanje jednog od omiljenih mesta okupljanja i druženja žitelja Bačke Palanke, kao i podizanje svesti o očuvanju životne sredine.

„Izuzetno sam ponosan na to što je jedna velika i uspešna kompanija prepoznala značaj ulaganja u lokalnu zajednicu i što smo zajedno sa zaposlenima kompanije Carlsberg Srbija doprineli uređenju jedne od najlepših oblasti u Bačkoj Palanci, parka prirode“, izjavio je Darko Božović, direktor JP SRC „Tikvara“.

Pored ove akcije, Carlsberg i Dunđerski fondacija najavila je donaciju opštini Bačka Palanka za realizaciju projekta izgradnje fontane i uređenja parka u centru grada. Fondacija je prepoznala značaj projekta koji ima za cilj ulepšavanje omiljenog mesta žitelja Bačke Palanke, a plan je da se projekat završi do kraja godine.

„Bačka Palanka je zajednica u kojoj živimo i radimo, i ponosni smo što u saradnji sa gradom možemo doprineti da naše okruženje bude zdravije i lepše za život.“, izjavila je Jovana Mladenović, menadžer komunikacija Carlsberg Srbije i upraviteljka Carlsberg i Dunđerski fondacije. „Pored čišćenja priobalja i gradske plaže, današnja akcija ima za cilj i podizanje svesti zaposlenih i samih žitelja Palanke o značaju očuvanja životne sredine.“

Kompanija Carlsberg Srbija je sličnu akciju organizovala i prošle godine, kada je posađeno ukupno 713 sadnica na Trgu Patrijarha Pavla i ulice Veselina Masleše u Bačkoj Palanci.