Meni

Izjava kompanije Carlsberg Srbija povodom privremene obustave rada pivare u Čelarevu

Imajući u vidu trenutnu situaciju u našoj zemlji izazvanu pandemijom virusa Covid-19, kao i preporuke Vlade Srbije da su naredni dani ključni za suzbijanje širenja ovog virusa, kompanija Carlsberg Srbija donela je odluku o značajnom smanjenju proizvodnih operacija u pivari u Čelarevu, na dve nedelje, počev od ponedeljka, 13. aprila tekuće godine. Ovakva odluka doneta je u cilju zaštite zaposlenih, čija je bezbednost prioritet poslovanja kompanije.

Od pojave epidemije virusa korona (Covid-19), Carlsberg Grupacija usvojila je stroge mere postupanja u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije, koje se primenjuju u svim zemljama u kojima kompanija posluje, pa tako i u Srbiji. Redovno se prate uputstva nadležnih državnih organa i globalne zdravstvene smernice u pogledu zaštite zdravlja zaposlenih i njihove bezbednosti na radu.

Suočeni sa zdravstvenom krizom, drugačijom od bilo koje druge u našem životu, Carlsberg Srbija apeluje na sve građane, uključujući svoje zaposlene, kupce i potrošače, da sarađuju i poštuju mere koje propisuje Vlada Republike Srbije.