Meni

Zajedno ka NULI

U 2017. predstavili smo ambiciozni program, pod nazivom Zajedno ka NULI, koji predstavlja odgovor na sve veću tražnju kupaca za održivim proizvodima u trenutku u kome se čitav svet suočava sa izazovima poput klimatskih promena, nestašicom vode i problemima sa javnim zdravljem.

Ovaj program je sastavni deo strategije SAIL’22 Carlsberg Grupacije i podrazumeva četiri glavne ambicije: NULA ugljeničkog otiska (ZERO carbon footprint); NULA rasipanja vode (ZERO water waste), NULA neodgovorne konzumacije alkohola (ZERO irresponsible drinking) i kultura NULA povreda na radu (ZERO accidents culture) – a za svaku su utvrđeni pojedinačni i merljivi ciljevi.

 

PRAVIMO PIVO ZA BOLJE DANAS I SUTRA

Naši osnivači bili su vođeni ambicijom da prave pivo za bolje danas i sutra. Mi nastavljamo njihov put 170 godina kasnije. 

Naši jasni ciljevi i ambicije odražavaju mentalitet naših osnivača – uvek težiti savršenstvu i doprinositi društvu posredstvom nauke. Svetu je potrebno liderstvo, i zato smo kao osnovni prioritet postavili unapređenje sveta sutrašnjice kroz podršku ostvarenju Ciljeva održivog razvoja UN.

Carlsberg Zajednica mladih naučnika

Na koji način mi možemo da doprinesemo rešenju problema poput klimatskih promena i nestašice vode?

U 2017. godini napravili smo krupan korak i osnovali Carlsberg Zajednicu mladih naučnika koja će razvijati inovativna rešenja za neke od najvažnijih gorućih svetskih izazova, te će pomoći u ostvarivanju veoma ambicioznog programa za postizanje održivosti, Zajedno ka NULI (Together Towards Zero). Zajednica će svoju pažnju usmeriti prvenstveno ka ambiciji Carlsberg Grupacije da postigne NULTI ugljenični otisak i NULA uzalud potrošene vode. 

IMG_5894.jpg

Izveštaj održivog razvoja iz 2020. godine

Pročitajte Izveštaj ovde

Pročitajte više ispod