Meni

Kompanija Carlsberg Srbija priključila se akciji „Posadi svoj hlad“ donacijom 1000 sadnica

Građanima Bačke Palanke i Novog Sada podeljeno je po 500 sadnica belog jasena.

U okviru brojnih aktivnosti čiji je cilj očuvanje životne sredine i održive zajednice, kompanija Carlsberg Srbija, u saradnji sa Zelenim Razvojnim Centrom, donirala je hiljadu sadnica belog jasena građanima Novog Sada i Bačke Palanke, pruključivši se time sada već uveliko poznatoj ekološkoj akciji „Posadi svoj hlad“.

Od velikog nam je značaja da javnosti pokažemo koliko je angažman svakog od nas, kada je očuvanje životne sredine u pitanju, važan. Svima nam je jasno da svaki korak ka očuvanju planete počinje upravo podizanjem svesti pojedinaca, te će ovim putem, građani Novog Sada i Bačke Palanke dobiti mogućnost da izvrše direktan pozitivan uticaj na životnu sredinu sadnjom drveća u svom neposrednom okruženju,“, izjavila je Jovana Vještica, menadžer komunikacija kompanije Carlsberg Srbija.

Nešto ranije ove godine, kompanija je donirala i učestovala u sađenju šarenolisnog javora u Botaničkoj bašti, čime je beogradska „zelena oaza“, postala ne samo lepša, već i bogatija za izuzetnog prečišćivača vazduha.

Kada je reč o učešću u akciji „Posadi svoj hlad“,  do sada su najveću zainteresovanost za sadnju pokazale upravo porodice koje žele da po prvi put zajedno posade svoje drvo na lokaciji koja im je lako dostupna i gde mogu da se brinu o njemu. U pomenutoj akciji „Posadi svoj hlad“ učestvuje preko 120 gradskih opština, a iz „Zelenog Razvojnog Centra“ navode da je ove godine planirana podela čak 40.000 sadnica belog jasena.

Kompanija Carlsberg Srbija poziva sve velike kompanije, ali i sugrađane, da se priključe akciji sađenja i nastave ovaj ekološki trend čiji je cij bolje i zdravije sutra za sve nas!